Archívum
  Milyenek a magyarok? a Thália Színház zenés előadása, 2017. november 9.

  Megemlékezés az elhurcoltakról, 2017. október 29.

  1956-os emlékszoba és háztáji vásárudvar átadó, 2017. október 25.

  Megemlékezés Sujánszky Euszták, az aradi vértanúk gyóntatópapjának sírjánál, 2017. október 8.

  Mécs László Emléknapok, 2017. október 14-15.

  Arany János Emlékkonferencia, 2017. szeptember 22.

  Úrihímzés kiállítás és előadás, 2017. szeptember 18.

  Államalapítás évfordulója, 2017. augusztus 20

  Hagyományos Csemadok nap, 2017. június 17.

  Nemzeti összetartozás napja, 2017. június 5.

  Erdélyi János Napok, 2017 március 31. - április 1.

  Mangalicatenyésztők nemzetközi fóruma, 2016. december 1.

  Ung-vidékiek a Gulágon szakmai konferencia, 2016. október 28.

  Erdélyi János Emlékkonferencia, 2016. szeptember 29-30.

  Kárpát-medencei kórustalálkozó az Erdélyi János Vegyeskar megalakulásának 20. évfordulója tiszteletére, 2016. szeptember 24.

  Megemlékezés a Nagykaposról kitelepített magyarokról 2016. április 10.

  Megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról 2016

  Augusztus 20-i megemlékezés 2015.

  Könyvbemutató: Ung vármegye leírása - 2015. május 16.

  Nagykaposi diákok látogatása a Sándor-palotában
2014. május 13.

 

Nagy megtiszteltetésben részesültek a nagykaposi Erdélyi János Alapiskola diákjai, akiket négy királyhelmeci társukkal együtt a Sándor-palotában fogadott Áder János Magyarország köztársasági elnöke és neje Herczegh Anita.

  A diákok a budapesti jutalomutat a Herczegh Károly Alapítvány által meghirdetett "Mesél a múlt" című pályázaton való részvételükért kapták. A pályázatot az alapítvány ung-vidéki és bodrogközi általános iskolai tanulók számára írta ki, és témája családjuk illetve községük 20.századi történelme volt, illetve hogyan is avatkozott bele a két világháború az ung-vidéki és bodrogközi családok, közösségek életébe.
A Herczegh Károly Alapítvány kuratóriumának elnöke, Gabri Rudolf elmondta, hogy mivel nagyon értékes pályamunkák születtek az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a pályázaton résztvevő minden diák számára biztosítja a jutalomkiránduláson való részvételt, a diákok több értékes program mellett a Parlamentet és az Operaházat is megtekinthették.
A kirándulás csúcspontját jelentette, hogy a gyerekeket a Sándor-palotában személyesen Áder János és neje Herczegh Anita fogadta. A Herczegh Károly Alapítvány alapítói Herczegh Anita szülei, néhai Heczegh Géza jogtudós, és neje Herczeghné Petneházy Melinda. Az alapítvány célja az ung-vidéki és bodrogközi fiatal tehetségek felkarolása és segítése.
  Forrás és további képek: Felvidék.ma

  Könyvbemutató: Vannak vidékek, féltett kishazák - 2014. április 25.

  Erdélyi János Napok nyitórendezvénye - 2014. április 1.

  Országos elődöntő nyitotta meg az Erdélyi János - emlékévet

Április 1-jén, Erdélyi János születésének 200. évfordulóján, Nagykaposon zajlott a XXIII. Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek és Lírai Színpadok Versenyének keleti országos elődöntője. Az elődöntőt Gabri Rudolf, a Csemadok Erdélyi János Területi Választmányának elnöke és Boczán Ferenc, Nagykapos alpolgármestere nyitotta meg. 125 felvidéki induló vett részt az elődöntőn Rozsnyótól Nagykaposig hét kategóriában versenyezve.

  A verseny rimaszombati döntőjébe továbbjutott versenyzők:
 • I. kategória vers: Hubka Rebeka , Krištóf Áron
 • I. kategória próza: Képeš Lóránt , Brezo Ferenc
 • II. kategória vers: Davitko Oliver, Urbán Csongor
 • II. kategória próza: Illés Dávid, Tóbiás Zsombor, Mudi Réka Eszter
 • III. kategória vers: Grešo Noémi, Kristóf Vivienn
 • III. kategória próza: Bari Fatima, Matyi Dominika
 • IV. kategória vers: Dino Benjamin, Haraszthy Kitty, Nagy Emese
 • IV. kategória próza: Vajner Csilla, Illés Csenge, Illés Péter
 • V. kategória vers: Orlovsky Erszébet
 • V. kategória próza: Orlovsky Erszébet, Demko András
 • VI. kategória énekelt versek: ENDORFIN, CSAK, Borsodi Zoltán és a Labyrynt
 • VII. kategória lírai színpad: KGSzT Lírai Színpada, Sycorax.

  Az ünnepi megemlékezés Erdélyi János születésének 200. évfordulójáról és a verseny eredményhirdetése késő délután zajlott az Erdélyi János Alapiskola udvarán. A megemlékezésen beszédet mondott Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország kassai főkonzulja. Az ünnepi műsort az iskola volt és jelenlegi tanulói szolgáltatták. A versenyzők az okleveleket és díjakat Czimbalmosné Molnár Éva főkonzultól, Herczegh Gézáné Petneházy Melindától, Petrikán Pétertől, Nagykapos polgármesterétől, Kovács Adriannától a helyi alapiskola igazgatónőjétől és a zsűrik elnökeitől vehették át. A rendezvény Erdélyi János szobrának és a református templom falán elhelyezett emléktáblájának koszorúzásával ért véget.

  Képek a rendezvényről

  Nagykaposon folytatta fejlesztési fórumsorozatát a Nemzetstratégiai Kutatóintézet
2014. február 19.

 

Komárom után a Nagykaposi Magyar Közösségi Házban folytatta Kárpát-medencei fejlesztési fórumsorozatát a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

  Gabri Rudolf, a Nagykapos és Vidéke Társulás elnöke köszöntőjében elsősorban annak adott hangot, mennyire is fontos , hogy a nemzetegyesítés folyamatában egyre nagyobb szerepet kapnak az olyan végvárnak számító települések is, mint Nagykapos, s hogy a nemzeti ügyek iránt elkötelezett kelet-szlovákiai magyar szakemberek munkájára is számít a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.
Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke beszédében az intézet küldetéséről, a nemzeti integráció folyamatának időszerűségéről szólt.
Az elnök beszédét Molnár György, Ginter Gábor és Suhajda Attila szakmai előadási követték, majd bemutatásra került a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködést támogató informatikai rendszer.
A szakmai konzultációt több neves szakértő mellett megtisztelte jelenlétével Pásztor Zoltán római katolikus püspöki helynök, Vakles Attila görögkatolikus esperes, Mihók Gábor, a Kárpát Üzleti Hálózat kassai irodájának vezetője, Pásztor István, a Lórántffy Zsuzsanna Társaság elnöke, ifj. Gyimesi György Nagykapos jegyzője, Kopasz József, a Csemadok keleti régiójának alelnöke, valamint Havasi Tímea, Magyarország Kassai Főkonzulátusának a munkatársa.
A fórumsorozat következő állomása a kárpátaljai Beregszász lesz.
  Forrás: Felvidék.ma

  Mesél a múlt... verseny - 2013. december 6.

  Herczegh Géza emléktábla-avatója - 2013. november 16.

  A ház 10 éves évfordulója - 2013.október 21.