Oktatás
  Felnőttképzés

Eredményeink a felnőttképzés területén:

 • 2004-ben "A szlovákiai magyar felnőttképzés stratégiai alternatívái" címet viselő kutatásunk elsőként dolgozta fel Szlovákia felnőttképzési rendszerét az itt élő magyarok szemszögéből.

 • 2004-től indított agrárvállalkozási képzéseink sok a régióban élő mezőgazdászt indított el az agrárvállalkozás irányába.

 • Alapító szervezetként vettünk részt a PannonForrás Kárpátmedencei Felnőttképzési és Szolgáltatási Hálózat létrehozásában. A Szülőföld Alap támogatásával eddig három sikeres az egész Felvidéket felölelő PannonForrás hálózati projektet valósítottunk meg:
  1. Egészségügyi és szociális segítő START" képzés a Kárpát-medencében
  2. Projektmenedzsment képzés a Felvidéken
  3. Egységes felvidéki felnőttképzés Kárpát-medencei hálózatban

 • Szlovákiában magyar nyelven elsőként és eddig egyetlenként az EBC*L Egységes Európai Gazdasági Oklevél Vizsgaközpontjává vált felnőttképzési intézményünk.

 • A "Határtalan felnőttképzés" INTERREG III.A-s EU-s pályázatunk sikere, hogy a társulás a miskolci ÉRÁK, a salgótarjáni Seagull,s a galántai EUREG-gel egy olyan határon átnyútó felnőttképzési fejlesztésbe kezdtünk, mely példaértékű a régió más intézményei számára. A 18 hónapos projektben, tananyagfejlesztés, humánerőforrásfejlesztés, valamint a kifejlesztett képzési modulok szerinti felnőttképzés indult el, a határ mindkét oldalán.

 • A Szlovák Oktatási Minisztérium Akreditációs Bizottsága eddig két általunk kifejlesztett képzést akreditált:
  1. Cégalapítás Szlovákiában
  2. Kapcsolatépítés és pszichológia
  Iskolai beiratkozási program
  Óvodai beiratkozási program